Προγεννητικός Έλεγχος

Προγεννητικός έλεγχος

Τι είναι ο Προγεννητικός έλεγχος;

Οι εξετάσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν ως κύριο στόχο να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες εμφάνισης κάποιας παθολογικής κατάστασης τόσο για τη μητέρα, όσο και για το νεογέννητο.

Είναι επίσης ασφαλείς αλλά και συνήθως μη επεμβατικές.

Ο πλήρης προγεννητικός έλεγχος είναι ένα σύνολο εξετάσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν εξετάσεις αίματος και ούρων, καλλιέργεια κολπικού υγρού, τεστ Παπανικολάου και μαστογραφία στην περίπτωση που η γυναίκα είναι άνω των 35 ετών.


Που βοηθάει ο Προγεννητικός έλεγχος;

Με τον πλήρη προγεννητικό έλεγχο καθίσταται δυνατό να εντοπιστούν ορισμένα νοσήματα που πρέπει να θεραπευτούν πριν από την εγκυμοσύνη. Συνήθως τα νοσήματα αυτά σχετίζονται με προβλήματα και κινδύνους κατά την εγκυμοσύνη αλλά και με την υγεία του εμβρύου και της γυναίκας γενικότερα.


Τι εξετάσεις περιλαμβάνει ο Προγεννητικός έλεγχος;

Πιο αναλυτικά οι εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου είναι οι εξής: Γενική αίματος, γενική ούρων, σάκχαρο – ουρία, ομάδα αίματος και Rhesus, ηλεκτροφόρηση αιμοσφαιρίνης (έλεγχος για μεσογειακή αναιμία), αυστραλιανό αντιγόνο (έλεγχος για ηπατίτιδα Β), HCV (ηπατίτιδα C), HIV (AIDS), TSH (εξέταση για θυρεοειδοπάθεια), αντισώματα ερυθράς, τοξοπλάσματος, λιστέριας και CMV (κυτταρομεγαλοϊού), καλλιέργεια κολπικού υγρού για αερόβια και αναερόβια μικρόβια, μύκητες, μυκόπλασμα και χλαμύδια, τεστ Παπανικολάου και μαστογραφία αν η γυναίκα είναι πάνω από 35 ετών.


Γιατί είναι σημαντικός ο Προγεννητικός έλεγχος;

Η εκτίμηση των αποτελεσμάτων γίνεται από τον γυναικολόγο ενώ κύριος στόχος τους είναι η αναγνώριση των γυναικών, οι οποίες ενδέχεται να παρουσιάσουν παθολογικές καταστάσεις κατά την κύηση ή προβλημάτων που έχουν να κάνουν με το έμβρυο. Ο έγκαιρος προσδιορισμός των κινδύνων αυτών σε συνδυασμό με την κατάλληλη μαιευτική υπηρεσία μπορεί να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες για δυσμενείς καταστάσεις. Ιδανικά η διαδικασία αυτή είναι καλό να γίνεται πριν από την εγκυμοσύνη διαφορετικά, το αργότερο μέχρι τη 10η εβδομάδα της κύησης.


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • Θηλασμός-Λοχεία
  Θηλασμός-Λοχεία

  Τι είναι η Λοχεία;

  Η περίοδος που ακολουθεί τον τοκετό ονομάζεται λοχεία. Ως λοχεία καθορίζεται το χρονικό διάστημα των έξι εβδομάδων μετά τον τοκετό.

  Διαβάστε περισσότερα...
 • Υπερηχογράφημα κύησης
  Υπερηχογράφημα κύησης

  Τι είναι το Υπερηχογράφημα κύησης;

  Το υπερηχογράφημα κύησης αποτελεί στην ουσία την πρώτη εικόνα για το μωρό σας, αλλά πολύ περισσότερο χρησιμεύει ώστε να δοθεί η επιβεβαίωση από τον ιατρό σας ότι όλα βαίνουν καλώς στην εγκυμοσύνη σας.

  Διαβάστε περισσότερα...
 • Κυήσεις υψηλού κινδύνου (ΚΥΚ)
  Κυήσεις υψηλού κινδύνου (ΚΥΚ)

  Ποιες χαρακτηρίζονται Κυήσεις Υψηλού Κινδύνου;

  Ως κυήσεις υψηλού κινδύνου χαρακτηρίζονται οι εγκυμοσύνες στις οποίες παρουσιάζεται μεγαλύτερος κίνδυνος είτε για τη μητέρα, είτε για το έμβρυο σε σχέση με εκείνες που έχουν μια φυσιολογική εξέλιξη.

  Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λουτράκι

Ελ. Βενιζέλου 46, 20 300 Λουτράκι

Τηλ.: 27443-01262, Κιν.: 6985160291

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευτέρα & Πέμπτη: 11:00 - 20:00

 

Αθήνα

Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 98, Αθήνα, 6ος όροφος

Τηλ.: 210-7777207, Κιν.: 6985160291

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετάρτη & Παρασκευή: 16:00 - 22:00

 

© 2017 Sotiris Mitrou. All Rights Reserved.

Designed by imode.gr