Ετήσιος Γυναικολογικός Έλεγχος

Ετήσιος Γυναικολογικός Έλεγχος

Τι είναι ο Ετήσιος Γυναικολογικός Έλεγχος;

Το κλειδί της ιατρικής δεν είναι άλλο από την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση πιθανών προβλημάτων. Για τον λόγο αυτό κάθε γυναίκα είναι απαραίτητο να έχει στο πρόγραμμα της το ραντεβού με το γυναικολόγο της και τον ολοκληρωμένο ετήσιο γυναικολογικό έλεγχο.

 

Είναι πολύ σημαντικό επίσης να γνωρίζει το είδος των εξετάσεων που περιλαμβάνει ένας ετήσιος γυναικολογικός έλεγχος αλλά και τους λόγους για τους οποίους πρέπει να πραγματοποιείται συστηματικά αυτή η σειρά εξετάσεων. Το τεστ ΠΑΠ για παράδειγμα ή ένας υπέρηχος είναι κάποιες πολύ σημαντικές εξετάσεις αλλά μεμονωμένα δεν αποτελούν ολοκληρωμένους γυναικολογικούς ελέγχους που μπορούν να σας επιτρέψουν να έχετε μια συνολική εικόνα για το τι συμβαίνει στο σώμα σας.

Πιο συγκεκριμένα ο ετήσιος γυναικολογικός έλεγχος αποτελείται από ένα πλήθος κλινικών παρατηρήσεων, οι οποίες μπορούν να αναγνωρίσουν αλλά και να προστατεύσουν μία γυναίκα από τους κινδύνους που ενδέχεται να την απειλούν σε οποιαδήποτε ηλικία και αν βρίσκεται.


Τι εξετάσεις περιλαμβάνει ο Ετήσιος Γυναικολογικός Έλεγχος;

Ο ετήσιος γυναικολογικός έλεγχος περιλαμβάνει: μία γυναικολογική εξέταση για την εξωτερική επισκόπηση των γεννητικών οργάνων, το τεστ ΠΑΠ το οποίο πρόκειται για μια συλλογή κυττάρων από τον τράχηλο της μήτρας, ένα υπερηχογράφημα για την απεικόνιση της ανατομίας των έσω γεννητικών οργάνων καθώς και τον έλεγχο των μαστών.


Γιατί είναι σημαντικός ο Ετήσιος Γυναικολογικός Έλεγχος;

Η σημασία του ετήσιου γυναικολογικού ελέγχου είναι ουσιαστική για την υγεία αλλά και για τη γονιμότητα της γυναίκας αφού η έγκαιρη διάγνωση τυχόν προβλημάτων και ο εντοπισμός παθήσεων που δεν έχουν εμφανίσει ακόμα συμπτώματα ή βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, επιτρέπει την πλήρη ίαση και την θεραπεία τους. Να σημειωθεί επίσης ότι ο γυναικολογικός έλεγχος πρέπει να γίνεται σε ετήσια βάση στις υγιείς γυναίκες ενώ στις γυναίκες με παθολογικό γυναικολογικό ιστορικό, ενδέχεται να ζητηθεί επανεξέταση. 


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • Υστεροσκόπηση-Λαπαροσκόπηση
  Υστεροσκόπηση-Λαπαροσκόπηση

  Τι είναι η Υστεροσκόπηση-Λαπαροσκόπηση;

  Ο ρόλος της υστεροσκόπησης και της λαπαροσκόπησης στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, τη διάγνωση αλλά και τη θεραπεία της υπογονιμότητας είναι πολύ σημαντικός.

  Διαβάστε περισσότερα...
 • Εμμηνόπαυση
  Εμμηνόπαυση

  Τι πρέπει να γνωρίζετε για την Κλιμακτήριο;

  Η επέκταση του προσδόκιμου της ζωής τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει στο να περνούν πολλές γυναίκες ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους, μετά την εμμηνόπαυση.

  Διαβάστε περισσότερα...
 • Ενδομητρίωση
  Ενδομητρίωση

  Τι είναι η Ενδομητρίωση;

  Η ενδομητρίωση συμβαίνει όταν ο ιστός που φυσιολογικά επενδύει το εσωτερικό τοίχωμα της μήτρας (ενδομήτριο) αποκολλάται μαζί με το αίμα της εμμήνου ρύσης και αναπτύσσεται έξω από αυτήν.

  Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λουτράκι

Ελ. Βενιζέλου 46, 20 300 Λουτράκι

Τηλ.: 27443-01262, Κιν.: 6985160291

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευτέρα & Πέμπτη: 11:00 - 20:00

 

Αθήνα

Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 98, Αθήνα, 6ος όροφος

Τηλ.: 210-7777207, Κιν.: 6985160291

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετάρτη & Παρασκευή: 16:00 - 22:00

 

© 2017 Sotiris Mitrou. All Rights Reserved.

Designed by imode.gr