Υστεροσκόπηση-Λαπαροσκόπηση

Υστεροσκόπηση-Λαπαροσκόπηση

Τι είναι η Υστεροσκόπηση-Λαπαροσκόπηση;

Ο ρόλος της υστεροσκόπησης και της λαπαροσκόπησης στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, τη διάγνωση αλλά και τη θεραπεία της υπογονιμότητας είναι πολύ σημαντικός.

 

Ο ιατρός και οι συνεργάτες του μπορούν να εκτελέσουν επέμβαση βλέποντας μέσω βιντεοκάμερας την εικόνα που εμφανίζεται σε μια οθόνη, η οποία είναι συνδεδεμένη με το λαπαροσκόπιο.


Τι εξετάζει η Υστεροσκόπηση;

Με την υστεροσκόπηση μπορεί να εξεταστεί η κοιλότητα της μήτρας, δηλαδή ο χώρος που θα υποδεχθεί το έμβρυο και που θα το φιλοξενήσει ώσπου να αναπτυχθεί επαρκώς αλλά μπορεί επίσης να εξασφαλιστεί η ακριβής διάγνωση. Η υστεροσκόπηση αποτελεί σημαντικό εργαλείο στη διάγνωση και τη θεραπεία της υπογονιμότητας διότι έχει αποδειχθεί ότι σε ποσοστό έως και 62% των υπογόνιμων γυναικών υπάρχει παθολογία της ενδομητρικής κοιλότητας. Συνήθως προτείνεται ύστερα από επανειλημμένες αποβολές, από αποτυχία κυήσεως, από δύο επαναλαμβανόμενους κύκλους εξωσωματικής γονιμοποίησης που δεν πέτυχαν καθώς και για τη διερεύνηση της υπογονιμότητας σε συνδυασμό με την λαπαροσκόπηση.


Τι εξετάζει η Λαπαροσκόπηση;

Με τη λαπαροσκόπηση που είναι μια ειδική εξέταση που πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία, μπορούν να ελεγχθούν τα εσωτερικά γεννητικά όργανα της γυναίκας, δηλαδή η μήτρα, οι σάλπιγγες και οι ωοθήκες. Υπάρχουν ποικίλες παθολογικές καταστάσεις των γυναικείων γεννητικών οργάνων από ήπιες ανωμαλίες της μήτρας έως την ενδομητρίωση που δεν είναι δυνατόν να διαγνωστούν με καμία άλλη μέθοδο, παρά μόνο με την υστεροσκόπηση ή τη λαπαροσκόπηση. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που αυτές οι παθολογικές καταστάσεις παραμένουν αδιάγνωστες για μεγάλο χρονικό διάστημα και μάλιστα σε σημαντικό ποσοστό των υπογόνιμων ζευγαριών.


Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της Λαπαροσκόπησης;

Πολλές παθολογικές καταστάσεις μπορούν να θεραπευθούν με τη χρήση αυτής της μεθόδου. Επιπλέον τα πλεονεκτήματα της μεθόδου αυτής, είναι το γεγονός ότι η νοσηλεία είναι μονοήμερη, ότι αποφεύγεται ο κίνδυνος μετεγχειρητικών συμφύσεων αλλά και ότι ελαχιστοποιείται ο μετεγχειρητικός πόνος. Ακόμα η συνολική διάρκεια της επέμβασης είναι μικρότερη σε σχέση με άλλες διαδικασίες ενώ διευκολύνεται σημαντικά και η επάνοδος στην καθημερινότητα αλλά και την εργασία.


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • Εμμηνόπαυση
  Εμμηνόπαυση

  Τι πρέπει να γνωρίζετε για την Κλιμακτήριο;

  Η επέκταση του προσδόκιμου της ζωής τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει στο να περνούν πολλές γυναίκες ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους, μετά την εμμηνόπαυση.

  Διαβάστε περισσότερα...
 • Ενδομητρίωση
  Ενδομητρίωση

  Τι είναι η Ενδομητρίωση;

  Η ενδομητρίωση συμβαίνει όταν ο ιστός που φυσιολογικά επενδύει το εσωτερικό τοίχωμα της μήτρας (ενδομήτριο) αποκολλάται μαζί με το αίμα της εμμήνου ρύσης και αναπτύσσεται έξω από αυτήν.

  Διαβάστε περισσότερα...
 • Πολυκυστικές ωοθήκες
  Πολυκυστικές ωοθήκες

  Τι είναι οι Πολυκυστικές Ωοθήκες;

  Πολυκυστικές ωοθήκες ονομάζονται εκείνες που περιέχουν πολλές μικρές κύστεις, οι οποίες εντοπίζονται τις πιο πολλές φορές ακριβώς κάτω από την επιφάνεια της ωοθήκης και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ξεπερνούν σε μέγεθος τα 8 χιλιοστά.

  Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λουτράκι

Ελ. Βενιζέλου 46, 20 300 Λουτράκι

Τηλ.: 27443-01262, Κιν.: 6985160291

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευτέρα & Πέμπτη: 11:00 - 20:00

 

Αθήνα

Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 98, Αθήνα, 6ος όροφος

Τηλ.: 210-7777207, Κιν.: 6985160291

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετάρτη & Παρασκευή: 16:00 - 22:00

 

© 2017 Sotiris Mitrou. All Rights Reserved.

Designed by imode.gr