Συχνές Ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις

Δυστυχώς, ναι. H αμνιοκέντηση είναι μια επεμβατική μέθοδος διάγνωσης χρωμοσωμικών ανωμαλιών όπου, υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση,γίνεται λήψη αμνιακού υγρού με τη χρήση πολύ λεπτής βελόνης. Η πιθανότητα αποβολής είναι περίπου 1:200 ενώ υπάρχει και κίδυνος μικρής διαρροής αμνιακού υγρού η οποία σταματά αυτόματα εντός λίγων ημερών.

Γενικά, να αποφεύγετε να τρώτε μη μαγειρεμένες, μη παστεριωμένες τροφές καθώς και λαχανικά που δεν έχετε πλύνει πολύ καλά οι ίδιοι.

Η πιο αποτελεσματική μέθοδος αναλγησίας κατά τον τοκετό είναι η επισκληρίδιος.

Καισαρική πρέπει να γίνεται ΜΟΝΟ σε περιπτώσεις δυστοκίας ή όπου αντενδείκνυται ο κολπικός τοκετός. Μία προηγούμενη Καισαρική ΔΕΝ αποτελεί ένδειξη επανάληψης.

Η ήπια άσκηση επιτρέπεται καθ’ όλη τη διάρκεια της κύησης εφόσον δεν υπάρχουν επιπλοκές. Η συμβουλή του γιατρού είναι απαραίτητη.

Οι σεξουαλικές επαφές επιτρέπονται εφόσον δεν υπάρχουν επιπλοκές. Η συμβουλή του γιατρού είναι απαραίτητη.

Όλες οι αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν στις εγκύους να ταξιδέψουν συνήθως μέχρι την 34η εβδομάδα κύησης. Για μεγάλα αεροπορικά ταξίδια, διάρκειας περισσότερο από 4 ώρες, οι έγκυες να ενημερώνονται από τους γιατρούς τους για τον κίνδυνο θρόμβωσης και για το πώς να μειώσουν τον κίνδυνο αυτό.

Δεν υπάρχει ανώτατο όριο στις Καισαρικές που μπορεί να υποβληθεί μία γυναίκα. Ωστόσο, οι γυναίκες πρέπει να ενημερώνονται από τους γιατρούς τους σχετικά με τους κινδύνους των επαναλαμβανόμενων Καισαρικών τόσο κατά τη διενέργειά τους (διεγχειρητικοί κίνδυνοι) όσο και κατά την κύηση και τη λοχεία.

Για την ανακούφιση των συμπτωμάτων φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας φρυγανιές ή κρακεράκια. Τρώτε μικρά και συχνά γεύματα ώστε να μην είναι το στομάχι σας ποτέ άδειο αλλά αποφύγετε και να είναι εντελώς γεμάτο. Τρόφιμα υψηλά σε πρωτεΐνες (μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο, ψάρι) και υδατάνθρακες (ψωμί, πατάτες) βοηθάνε. Τρώτε κρύα τρόφιμα ακόμα και παγάκια.

Μπορείτε να φάτε ότι και όποτε θελήσετε, αλλά προσπαθήστε να αποφύγετε τροφές πλούσιες σε λιπαρά, πικάντικες, όξινες ή τηγανισμένες.

Τέλος, αποφύγετε να ξαπλώνετε αμέσως μετά τα γεύματα ειδικά το βραδινό. 1-2 μαξιλάρια επίσης θα βοηθήσουν.

Η υποβοηθούμενη εκκόλαψη (assisted hatching) χρησιμοποιείται σε επιλεγμένες περιπτώσεις εξωσωματικής γονιμοποιήσης για να αυξηθούν οι πιθανότητες εμφύτευσης μετά την εμβρυομεταφορά.

Υπάρχουν αυτοάνοσα νοσήματα που μπορεί να επηρεάσουν την γονιμότητα με κυριότερα τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, τον Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο και το Αντιφωσφολιπιδικό Σύνδρομο. Τα υπόλοιπα αυτοάνοσα αυξάνουν κι αυτά τις πιθανότητες υπογονιμότητας και στα δύο φύλα αλλά όχι σε σημαντικό βαθμό.

Η δίκερη μήτρα είναι μία ανατομική παραλλαγή του σχήματος της μήτρας που προκύπτει κατά την ενδομήτρια ακόμα ζωή της γυναίκας. Η μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών με γνωστή δίκερη μητρα δε θα έχει προβλήματα γονιμότητας αλλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πιο πιθανός ο πρόωρος τοκετός και η ισχιακή προβολή οπότε είναι αναγκαία η στενή παρακολούθηση της εγκύου.

Η Υστεροσαλπιγγογραφία είναι μία διαγνωστική ακτινολογική μέθοδος κατά την οποία μελετάται ο αυλός του τραχήλου, η ενδομητρική κοιλότητα καθώς και αυλός και η βατότητα των σαλπίγγων. Είναι μία εξέταση καλά ανεκτή από τις γυναίκες που δίνει σημαντικές πληροφορίες κατά τη διερεύνηση του υπογόνιμου ζευγαριού.

Η πρόοδος της λαπαροσκοπικής χειρουργικής κάνει την αποκατάσταση των σαλπίγγων (σαλπιγγοπλαστική) εφικτή. Η επέμβαση διενεργείται από εξειδικευμένους χειρουργούς γυναικολόγους.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λουτράκι

Ελ. Βενιζέλου 46, 20 300 Λουτράκι

Τηλ.: 27443-01262, Κιν.: 6985160291

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευτέρα & Πέμπτη: 11:00 - 20:00

 

Αθήνα

Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 98, Αθήνα, 6ος όροφος

Τηλ.: 210-7777207, Κιν.: 6985160291

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετάρτη & Παρασκευή: 16:00 - 22:00

 

© 2017 Sotiris Mitrou. All Rights Reserved.

Designed by imode.gr