Κολποσκόπηση

Κολποσκόπηση

Τι είναι η Κολποσκόπηση;

Η κολποσκόπηση είναι η επισκόπηση του κατώτερου γεννητικού συστήματος της γυναίκας με τη χρήση του ειδικού κολποσκοπίου.

 

Το κολποσκόπιο είναι μικροσκόπιο χαμηλής ισχύος, που παρέχει πολύ δυνατό φωτισμό και πολλαπλές μεγεθύνσεις. Γενικότερα πρόκειται για μια απλή εξέταση με την οποία ο γυναικολόγος εξετάζει τον τράχηλο της μήτρας και τον κόλπο.


Πότε εφαρμόζεται η Κολποσκόπηση;

Η συγκεκριμένη εξέταση πραγματοποιείται στις περιπτώσεις που το τεστ ΠΑΠ δεν είναι φυσιολογικό ή έχει παρουσιάσει κάποια ανωμαλία, όταν υπάρχουν ορατές βλάβες ή φλεγμονές στον τράχηλο αλλά και μετά από θεραπεία για τον καρκίνο του τραχήλου. Το τεστ Παπανικολάου είναι παθολογικό όταν υπάρχουν προκαρκινικές αλλοιώσεις ή καρκίνος του τραχήλου.


Πώς γίνεται η Κολποσκόπηση;

Η κολποσκόπηση είναι μια εξέταση μεγέθυνσης, η οποία γίνεται με τη χρήση μεγεθυντικού φακού που παρέχει το κολποσκόπιο. Ουσιαστικά το κολποσκόπιο μεγεθύνει την εικόνα του τραχήλου της μήτρας.  Με την εξέταση αυτή, ο γυναικολόγος είναι σε θέση τόσο να επιβεβαιώσει το αποτέλεσμα που έχει προκύψει από το τεστ Παπ όσο και να καθορίσει την έκταση της πάθησης.


Πόσο διαρκεί η Κολποσκόπηση;

Η κολποσκόπηση είναι μια απλή, ανώδυνη και μη επεμβατική εξέταση που δεν διαρκεί περισσότερο από 20 λεπτά.


Διάγνωση

Η διάγνωση είναι άμεση, εκτός από τις περιπτώσεις που χρειάζεται ανάλυση βιοψίας, η οποία διαρκεί 3 με 5 ημέρες. Μετά τη λήψη βιοψίας συνιστάται συνήθως να αποφεύγονται οι σεξουαλικές επαφές αλλά και η χρήση ταμπόν ή ενδοκολπικών κρεμών για τη διάρκεια 48 ωρών.


Πότε πραγματοποιείται η Κολποσκόπηση;

Η κολποσκόπηση μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε φάση του κύκλου της γυναίκας, εκτός και αν υπάρχει έντονη κολπική αιμορραγία. Για πιο ακριβή αποτελέσματα καλό είναι να αφήστε να περάσουν 1 με 2 ημέρες μετά το τέλος της περιόδου σας πριν κάνετε την συγκεκριμένη εξέταση. Αποφύγετε επίσης την σεξουαλική επαφή, τα κολπικά φάρμακα και τις κολπικές πλύσεις πριν πραγματοποιήσετε την εξέταση. Τέλος αξίζει να διευκρινιστεί η κολποσκόπηση είναι εξίσου ασφαλής και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. 


 

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • Υστεροσκόπηση-Λαπαροσκόπηση
  Υστεροσκόπηση-Λαπαροσκόπηση

  Τι είναι η Υστεροσκόπηση-Λαπαροσκόπηση;

  Ο ρόλος της υστεροσκόπησης και της λαπαροσκόπησης στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, τη διάγνωση αλλά και τη θεραπεία της υπογονιμότητας είναι πολύ σημαντικός.

  Διαβάστε περισσότερα...
 • Εμμηνόπαυση
  Εμμηνόπαυση

  Τι πρέπει να γνωρίζετε για την Κλιμακτήριο;

  Η επέκταση του προσδόκιμου της ζωής τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει στο να περνούν πολλές γυναίκες ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους, μετά την εμμηνόπαυση.

  Διαβάστε περισσότερα...
 • Ενδομητρίωση
  Ενδομητρίωση

  Τι είναι η Ενδομητρίωση;

  Η ενδομητρίωση συμβαίνει όταν ο ιστός που φυσιολογικά επενδύει το εσωτερικό τοίχωμα της μήτρας (ενδομήτριο) αποκολλάται μαζί με το αίμα της εμμήνου ρύσης και αναπτύσσεται έξω από αυτήν.

  Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λουτράκι

Ελ. Βενιζέλου 46, 20 300 Λουτράκι

Τηλ.: 27443-01262, Κιν.: 6985160291

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευτέρα & Πέμπτη: 11:00 - 20:00

 

Αθήνα

Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 98, Αθήνα, 6ος όροφος

Τηλ.: 210-7777207, Κιν.: 6985160291

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετάρτη & Παρασκευή: 16:00 - 22:00

 

© 2017 Sotiris Mitrou. All Rights Reserved.

Designed by imode.gr