Υπερηχογράφημα κύησης

Υπερηχογράφημα κύησης

Τι είναι το Υπερηχογράφημα κύησης;

Το υπερηχογράφημα κύησης αποτελεί στην ουσία την πρώτη εικόνα για το μωρό σας, αλλά πολύ περισσότερο χρησιμεύει ώστε να δοθεί η επιβεβαίωση από τον ιατρό σας ότι όλα βαίνουν καλώς στην εγκυμοσύνη σας.


Πότε πραγματοποιείται το Υπερηχογράφημα κύησης;

 Ο πρώτος αναλυτικός υπέρηχος γίνεται συνήθως μεταξύ της 6ης και της 11ης εβδομάδας. Σε αυτόν ερευνάται ο αριθμός των εμβρύων, η θέση τους αλλά και η ηλικία της κύησης.

Το δεύτερο γίνεται μεταξύ 11ης και 14ης εβδομάδας και απεικονίζει τη θέση του πλακούντα, την ανάπτυξη των οργάνων του εμβρύου, ενώ ανιχνεύονται τυχόν ανωμαλίες. Επιπλέον γίνεται μια ειδική μέτρηση που ονομάζεται «αυχενική διαφάνεια» και υπολογίζει την πυκνότητα της περιοχής του πίσω μέρους του λαιμού του μωρού.

Στο χρονικό διάστημα μεταξύ 20ης και 24ης εβδομάδας, πραγματοποιείται το υπερηχογράφημα β’ επιπέδου, με το οποίο γίνεται λεπτομερής έλεγχος της ανάπτυξης. Ελέγχονται αναλυτικά όλα τα όργανά όπως και ο όγκος του αμνιακού υγρού, η θέση και η κατάσταση του πλακούντα, το μήκος και η θέση του τραχήλου και του ομφάλιου λώρου.

Το επόμενο υπερηχογράφημα γίνεται μεταξύ 28ης και 32ης εβδομάδας για να ελεγχθούν η ανάπτυξη και η προβολή του εμβρύου, ο όγκος του αμνιακού υγρού και η κατάσταση του πλακούντα. Ο υπέρηχος αυτός συνδυάζεται με Doppler, μια εξέταση η οποία ελέγχει τη ροή του αίματος στα αγγεία του εμβρύου και του πλακούντα.

Πέρα από τα βασικά υπερηχογραφήματα της κύησης, στις μηνιαίες επισκέψεις της εγκύου στο μαιευτήρα της πραγματοποιείται υπερηχογραφικός έλεγχος του εμβρύου, του πλακούντα, του λώρου και του τραχήλου, ο οποίος επιβεβαιώνει την καλή πορεία της κύησης. 

Ακόμα και εάν αν ο υπέρηχος δείξει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Πολύ συχνά, η διενέργεια επιπλέον εξετάσεων αποδεικνύει ότι αυτό που φάνηκε ύποπτο στον υπέρηχο μπορεί στην ουσία να μην αποτελεί λόγο για ιδιαίτερη ανησυχία.


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • Θηλασμός-Λοχεία
  Θηλασμός-Λοχεία

  Τι είναι η Λοχεία;

  Η περίοδος που ακολουθεί τον τοκετό ονομάζεται λοχεία. Ως λοχεία καθορίζεται το χρονικό διάστημα των έξι εβδομάδων μετά τον τοκετό.

  Διαβάστε περισσότερα...
 • Προγεννητικός έλεγχος
  Προγεννητικός έλεγχος

  Τι είναι ο Προγεννητικός έλεγχος;

  Οι εξετάσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν ως κύριο στόχο να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες εμφάνισης κάποιας παθολογικής κατάστασης τόσο για τη μητέρα, όσο και για το νεογέννητο.

  Διαβάστε περισσότερα...
 • Κυήσεις υψηλού κινδύνου (ΚΥΚ)
  Κυήσεις υψηλού κινδύνου (ΚΥΚ)

  Ποιες χαρακτηρίζονται Κυήσεις Υψηλού Κινδύνου;

  Ως κυήσεις υψηλού κινδύνου χαρακτηρίζονται οι εγκυμοσύνες στις οποίες παρουσιάζεται μεγαλύτερος κίνδυνος είτε για τη μητέρα, είτε για το έμβρυο σε σχέση με εκείνες που έχουν μια φυσιολογική εξέλιξη.

  Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λουτράκι

Ελ. Βενιζέλου 46, 20 300 Λουτράκι

Τηλ.: 27443-01262, Κιν.: 6985160291

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευτέρα & Πέμπτη: 11:00 - 20:00

 

Αθήνα

Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 98, Αθήνα, 6ος όροφος

Τηλ.: 210-7777207, Κιν.: 6985160291

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετάρτη & Παρασκευή: 16:00 - 22:00

 

© 2017 Sotiris Mitrou. All Rights Reserved.

Designed by imode.gr