Εμμηνόπαυση

Εμμηνόπαυση

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την Κλιμακτήριο;

Η επέκταση του προσδόκιμου της ζωής τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει στο να περνούν πολλές γυναίκες ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους, μετά την εμμηνόπαυση.

 

Κλιμακτήριος ονομάζεται  η περίοδος που προηγείται της εμμηνόπαυσης ενώ η πλήρης εμμηνόπαυση μπορεί να έρθει λίγο μετά την ηλικία των 40 ή των 50.

Το σώμα της γυναίκας ενδέχεται να περάσει από ποικίλες φάσεις και συμπτώματα εκείνη την περίοδο, ωστόσο η εμμηνόπαυση είναι μια απολύτως φυσιολογική, βιολογική διαδικασία, η οποία αν και σηματοδοτεί το τέλος της αναπαραγωγικής ζωής της γυναίκας δεν σταματά τη σεξουαλική της ζωή, η οποία μπορεί να διαρκέσει για πολλά ακόμα χρόνια.


Ποια είναι τα συμπτώματα της Εμμηνόπαυσης;

Τα κύρια συμπτώματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση είναι οι διαταραχές στην περίοδο, οι μεταπτώσεις στη διάθεση και οι εξάψεις. Τρεις στις τέσσερις γυναίκες που περνούν το στάδιο της εμμηνόπαυσης έχουν εξάψεις, δηλαδή κρίσεις έντονης εφίδρωσης αλλά και ταχυπαλμίας. Βέβαια η ένταση των κρίσεων είναι διαφορετική από γυναίκα σε γυναίκα. Μερικοί συνηθισμένοι τρόποι θεραπευτικής προσέγγισης και αντιμετώπισης τους είναι η ορμονοθεραπεία, η φαρμακευτική αγωγή και η λήψη συμπληρωμάτων.

Επιπλέον συμπτώματα που ενδέχεται να εμφανίσουν οι γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση είναι η πνευματική σύγχυση, η κυκλοθυμία, η κατάθλιψη, οι διαταραχές κατά την διάρκεια του ύπνου, η ελαττωμένη επιθυμία για σεξουαλική επαφή, η αύξηση του βάρους και η ξηρότητα του κόλπου.

Όταν παρουσιαστούν αυτά τα συμπτώματα, καλό είναι η γυναίκα να επισκεφθεί τον γυναικολόγο της ώστε να σχεδιάσουν από κοινού ένα εξατομικευμένο πλάνο αντιμετώπισης. Μαζί με τον γυναικολόγο σας μπορείτε να πάρετε την απόφαση σχετικά με το αν χρειάζεστε πράγματι θεραπεία και τι είδους θεραπεία θα είναι εκείνη που θα μπορέσει να σας βοηθήσει, κάτι το οποίο θα εξαρτηθεί από την ύπαρξη αλλά και το είδος των συμπτωμάτων.


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • Υστεροσκόπηση-Λαπαροσκόπηση
  Υστεροσκόπηση-Λαπαροσκόπηση

  Τι είναι η Υστεροσκόπηση-Λαπαροσκόπηση;

  Ο ρόλος της υστεροσκόπησης και της λαπαροσκόπησης στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, τη διάγνωση αλλά και τη θεραπεία της υπογονιμότητας είναι πολύ σημαντικός.

  Διαβάστε περισσότερα...
 • Ενδομητρίωση
  Ενδομητρίωση

  Τι είναι η Ενδομητρίωση;

  Η ενδομητρίωση συμβαίνει όταν ο ιστός που φυσιολογικά επενδύει το εσωτερικό τοίχωμα της μήτρας (ενδομήτριο) αποκολλάται μαζί με το αίμα της εμμήνου ρύσης και αναπτύσσεται έξω από αυτήν.

  Διαβάστε περισσότερα...
 • Πολυκυστικές ωοθήκες
  Πολυκυστικές ωοθήκες

  Τι είναι οι Πολυκυστικές Ωοθήκες;

  Πολυκυστικές ωοθήκες ονομάζονται εκείνες που περιέχουν πολλές μικρές κύστεις, οι οποίες εντοπίζονται τις πιο πολλές φορές ακριβώς κάτω από την επιφάνεια της ωοθήκης και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ξεπερνούν σε μέγεθος τα 8 χιλιοστά.

  Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λουτράκι

Ελ. Βενιζέλου 46, 20 300 Λουτράκι

Τηλ.: 27443-01262, Κιν.: 6985160291

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευτέρα & Πέμπτη: 11:00 - 20:00

 

Αθήνα

Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 98, Αθήνα, 6ος όροφος

Τηλ.: 210-7777207, Κιν.: 6985160291

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τετάρτη & Παρασκευή: 16:00 - 22:00

 

© 2017 Sotiris Mitrou. All Rights Reserved.

Designed by imode.gr